Silkkipaino









Silkkipainon aloitus

Viime viikolla painoin seulalla oikein urakalla. Kaikki alkoi printin suunnittelulla. Tein peuran siluetin, josta tein kahta eri kokoa, yhden suuremman ja yhden pienemmän. Suurempi sopii hyvin esimerkiksi paitojen etumukseen ja pienemmällä pystyy luomaan kangasta, jossa on useampi kuvio. Kuvion suunnittelun jälkeen tulostin kuviot kalvolle ja siirryin kalvojen kimppuun. 

Seulan valmistelu painamista varten

Seuloista poistettiin emulsionpoistoaineella vanhat jäämät ja kunnollisen putsauksen jälkeen tehtiin vielä rasvanpoisto. Seulat jätettiin kuivumaan viikonlopun ajaksi, jotta maanantaina pääsee valottamisen kimppuun. Seulat olisi voinut myös kuivata hiustenkuivaajalla, jolloin valottamisen olisi voinut tehdä samanakin päivänä. Viikonlopun jälkeen päästiin valottamaan, jolla saatiin seula työskentelykuntoon. Valotus toteutettiin pimiössä, sillää aineet ovat herkkiä valolle. Valotuksen jälkeen päästiin painamaan kankaalle. 

Silkkipainamisen harjoittelu

 Toinen yritys seulalla painamisessa onnistui huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen yritys toisenlaisella kuviolla. Ensimmäisellä kerralla vaikeutta aiheutti suuri seula, sekä kuvioiden asettelu niin, että kuvio pysyy yhtenäisenä. Tällä kerralla ja näillä seuloilla tein joko yhtä kuviota per vaate tai sitten halusin tehdä epäsäännöllistä kuviota, jolloin ei ollut niin tarkkaa, että kuviot osuvat täysin kohdilleen. Suuremmalla seulallakin tehdessä pystyi kuvion sijaintiin vaikuttaa vielä leikkausvaiheessa, jolloin kaavan asettelulla pystyi varmistamaan, että kuvio oli paidan keskellä. Seulalla painaminen oli tällä kertaa niin mukaansa tempaavaa, että täytyy hankkia lisää kangasta, jotta pääsee lisää harjoittelemaan ja parantelemaan omaa jälkeä, ehkä jopa yrittää saada symmetristä kuviota aikaiseksi.

Kommentit

Suositut tekstit