Messuhumua ja kierrätyskorviksia

Eilen kävimme koulun kanssa Helsingin Messukeskuksessa huonekaluihin, sisustukseen ja designiin keskittyvillä Habitare-messuilla. Vaikka messut eivät olleetkaan täysin tekstiili- ja muotialalle tähdelliset messut, sai siellä hyvin tutustuttua siihen, millaiset materiaalit, muotoilusuunnat ja tyylit ovat tällä hetkellä ajankohtaisia.

Itseäni kiinnostaa ja silmää miellyttää hillityt sävyt, sekä etenkin vaaleanpunaisen ja punertavan erisävyt sekä yksinkertaiset linjat. Unohtamatta viherkasveja. Messuilla katseeni osuikin eniten alueisiin, joissa näkyi pastellisia sävyjä, luonnonläheisyys sekä yksinkertaisen kauniit ja sulavat linjat. Messuille mentäessä saimme tehtäväksemme etsiä messuilta viisi mielenkiintoista osastoa, viisi mielenkiintoista tuotetta, väritrendit, mikä ihastuttaa sekä mikä on tällä hetkellä ajankohtaista. Omilla mieltymyksillä oli vaikutusta kyllä siihen, millaisiin asioihin silmäni iski ja mitkä osastot ponnahtivat esille muiden joukosta. 



Itselleni mieleen jäivät HUONE ett RUMin (6m1) osasto heti pohjoispäädyssä Habitare AHEAD alueella. Viherkasvit, sekä rauhoittavan väriset ja yksinkertaisen kauniit ruukut ja asettelu miellyttivät omaa silmää. Sisäinen viherpeukalo heräsi jälleen kasviloistoa katsoessa. Vaikka ruukut olivat esiteltävä kohde, olivat ruukut ja kasvit kokonaisuutena upeita. Kasvien ja ruukkujen yhteinen sävymaailma oli yhteneväinen ja sointui toisiinsa erinomaisesti. 






Nordic Swan Livingin (6h10) luonnonmateriaaleista tehdyt tekstiilit kotiin ja pukeutumiseen ihastuttivat. Alpakka, kameli ja mohair tuntuivat ihanan pehmoisilta kädelle ja saivat haluamaan kietoutumaan ja vain hautautumaan ylelliseen tunteeseen suklaan ja viinilasin kanssa. Luonnolliset sävyt olivat yllättäen silmää miellyttäviä, ja loivat rauhoittavan tunnelman. Esimerkkinä kylpyhuoneeseen sopivat tekstiilit loivat rauhoittavan ja rentouttavan tunnelman, enää puuttui sauna ja kynttilät.









Piia Kedon (3h39) työpaja oli mielestäni loistava. Aiemmista messumatoista ja liimapintaisista teollisuusjätteistä tehtävät korvakorut oli upea idea. Messumatot ovat kuitenkin vähäisellä käytöllä loppujen lopuksi ja ovat hyväkuntoisia. Pajalla pystyi päästämään oman mielikuvituksensa vapaaksi ja kevyestä matosta pystyi tekemään isojakin koruja, eivätkä ne painaneet korvia alaspäin. Ilmaisella pisteellä riittikin kuhinaa, itse olisin voinut tehdä useammat parit, oli tekeminen sen verran hauskaa puuhaa.





Jouluihmisenä olin pakahtua innosta nähdessäni Weisten (3g1) osaston. Vaikka heillä onkin muitakin kauniita esineitä, ovat joulukoristeet uskomattomia. Kiersin pienen osaston varmaan viidesti, en vain voinut saada kyllikseni. Omat ideat ja suunnitelmat joulua varten pääsivätkin hyvin käyntiin osastovierailun jälkeen. 



Habitare PRO puolella omaksi suosikiksi nousi Restatop (1d31). Heillä oli esillä italialaisen Torren kalusteita. Kalusteiden värisävyt sekä sulavat linjat ihastuttivat. Vaikka he kalustavatkin julkitiloja sekä yrityksiä, voisin kuvitella kyseisiä kalusteita omassa kodissa myös. 



Kommentit

Suositut tekstit