Näyttötyö osa2: OmpeluAiemmassa osassa kerroin lyhyesti projektista ja kaavojen piirtämisestä ja niissä huomatuissa haasteissa. Kun kaavat saatiin kuntoon, oli aika ryhtyä tositoimiin. Työssäoppimisen loppuessa kesken ehtisin saamaan työstä valmiiksi istuintyynyt ja tuoliin tulevaan huppuun neuvoin toisen työntekijän kuinka työ tehdään. Olin kuitenkin ehtinyt ompelemaan koeversion ja yhden kappaleen oikeassa koossa. 


Työstä otin vastuun tosiaan istuintyynyistä ja niiden valmistumisesta ennen työssäoppimisen valmistumista. Ompelullisesti istuintyynyt olivat kohtalaisen yksinkertaiset ommella. Haasteita loi ainoastaan tyynynpäällisen kulmat, jotka olivat pyöristetyt, mutta kappaleet olivat kuitenkin terävät. Etenkin siinä, että kulmista sai tasaiset, piti ommellessa olla hyvin tarkka. Muutaman kulman jälkeen oppi kuitenkin tekniikan, jolla sai kulmat siististi.


Kaavoituksessa tyynynpäällisen mitat ja uudelleenkaavoitus onnistui huomattavasti helpommin kuin itse tuolin hupun, joten tyynynpäällisen kaavoja ei tarvinnut muokkailla mallikappaleiden jälkeen. Ainoa muutos mitä niihin tehtiin, oli kaventaa hieman saumavaroja 1,5cm:stä 1cm:iin.


Kommentit

Suositut tekstit