Taaperon talviasusteet helmineuleella

Ilmojen viiletessä tahdoin tehdä omalle tytölle söpöt talviasusteet syksyä ja talvea varten. Kotoa löytyi sopivan väristä merinovillalankaa ja kaupasta aletangosta sopiva toppatakki, ja ei kun hommiin! Alkuun googlettelin erilaisia neulontaohjeita netistä, löytääkseni inspiraatiota ja ohjeita neulonnan aloittamiseen. Itse en esimerkiksi jaksanut lähteä tekemään koetilkkuja ja mittailemaan lapsen päänympärystä ja siitä laskemaan montako silmukkaa tarvittaisiin työhön. Koin helpommaksi etsiä valmis ohje, jota lähteä kokeilemaan. Liian ison pipon voi säästää myöhemmäksi, ja liian pienen pipon voi sitten säästää nuoremmalle tai myydä eteenpäin. Itseä miellyttävän ohjeen löysin täältä.


Pipo valmistui kohtalaisen nopeasti, ja sitä oli hauska tehdä. Hieman on löysä pääosasta ja kireä resorista, mutta pysyypä päässä paremmin eikä valu herkästi silmille. Lasta ei tämä tunnu häiritsevän. Seuraavaan pipoon voisi kokeilla laskea itse tarvittavat silmukat ja tehdä sen mukaan. 

Pipon kaveriksi tein vielä tuubihuivin ja lapaset myös helmineuleella. Lapasi varten etsin googlesta tavallisten lapasten ohjeen, josta muokkasin ohjetta niin, että kämmenselän puolelle neuloin helmineuletta sileän neuleen sijaan. Tuubihuivin ohjeen pohjana käytin pipon kanssa samalla sivulla ollut ohjetta. Lisäsin ohjeeseen hieman lisää silmukoita (olisikohan ollut 25 --> 40) ja lyhensin pituutta. Huivista ja lapasista tuli aivan täydelliset. 

Kommentit

Suositut tekstit