Virkattu rahi



Kevään etäkoulun aikana aloitin näyttötyön Erikoismateriaalien ja -tekniikoiden käyttämisen tutkinnon osaa varten. Tarkoituksena oli tehdä joko useampi pieni työ joko samoilla tekniikoilla tai tutustumalla useampaan tekniikkaan. Tai sitten tehdä yksi isompi työ. Itse päädyin yhteen isompaan työhön, sillä opiskeluvaiheessa tuli tehtyä pieniä töitä ja oli kiva päästä tekemään jotain isompaa vaihteluksi. Omaksi työksi valitsin virkatun rahin. 




Työskentelyn aloitin pohtimalla millaisen rahin tahdon tehdä. Minkä kokoinen, millainen pintarakenne, mitä materiaalia. Päälipuolelle ja pohjapuolelle tein vain tasaset ympyrät. Reunoihin virkkasin panamapudosta. Tähän päädyin tutustumalla youtubessa erilaisiin ohjevideoihin erilaisista tekniikkoista. Materiaaliksi valitsin puuvillaisen ontelokuteen. Väriksi valikoitui musta, sillä musta rahi sopii sisustukseen kuin sisustukseen. 



Virkatun kuoren lisäksi työhön tuli sisälle puuvillakankaasta tehty vetoketjullinen sisäpussi, jotta rahiin pystyy lisäämään tai poistamaan täytettä tarpeen vaatiessa. Jatkokehitystä varten, pitäisi suunnitella kuinka sulkea rahi niin, että se olisi silti helposti avattavissa jos täytteitä pitää vaihtaa. Nyt rahin toinen puoli pitää purkaa ja virkata uudestaan kiinni, jos täytepussin haluaa saada pois.



Työn tekeminen itsessään ei ollut iso projekti. Reippaalla työskentelyllä työn olisi todennäköisesti saanut valmiiksi päivässä, maksimissaan kahdessa. Itse kuitenkin tein työtä aina osissa kun tuli hyvä sauma päästä työn pariin. Pienen lapsen kanssa ei aikaa tuhottomasti riitä omien juttujen pariin. Aloitin työskentelyn virkkaamalla pohjaympyryän. Sen jälkeen lähdin nousemaan reunoja ylös panamapudosta virkaten. Alkuun tämä vaati hieman keskittymistä, mutta kun tekniikkaan pääsi kiinni, sujui se mutkattomasti. Ennen kuin virkkasin rahin kiinni, ompelin sisäpussin ja siihen vetoketjun. Tämä tuotti hetken aikaa ongelmia, sillä aivot eivät tahtoneet keksiä miten saada vetoketjun päät siististi suljettua. Pari yötä ajatuksen muhittua, palautui taas ajatukset oikeille raiteille ja saatiin sisäpussikin ommeltua. Ei muuta kuin täytteet sisälle ja rahiin. Lopuksi suljin rahin virkkaamalla ympyrän kiinni ja päättelin. Ja näin virkattu rahi oli valmis. Hieno kuin mikä, vaikka itse sanonkin. 




Kommentit

Suositut tekstit