Rusettipanta ja legginsit

Perjantaina posti toi uudet trikoot mukanaan. Oman tytön vaatekaapista alkoi taas jostain kummasta syystä loppua sopivan kokoiset housut. Eihän näin pienet lapset vielä kasva, eihän? Koska ihaninta on pukea oma lapsi itsetehtyihin vaatteisiin, ei ollut vaikeaa päättää tehdäkö itse vai ostaako valmiina. 

Olen tehnyt monet housut jo tytölle, joten housujen tekeminen tuntui olevan jo tuttua ja turvallista. Alunperin suunnitelmissa oli tehdä löysemmät housut joissa lahkeisiin ja vyötärölle tulee resorit. Päätin kuitenkin työtä aloittaessa, että haluankin tehdä legginsit. Onnekseni kangas riitti mainiosti myös legginseihin. 

Vyötäröä lukuun ottamatta työskentely sujui mutkattomasti. Aluksi tein vyötäröön kujan kuminauhaa varten, mutta lapselle housuja sovittaessa, istuivat ne aavistuksen liian alas kuin mistä itse pidän. Näinpä kaksista housuista täytyi purkaa kuja ja ommella resori, jotta vyötärölle saadaan lisää korkeutta. 

Koska kankaasta meni vain niin pieni osa itse housuihin, tein legginsien kaveriksi söpöt rusettipannat täydentämään asukokonaisuuksia. Aiemmin olen tehnyt suorakaiteenmuotoisia rusettipantoja, mutta nyt halusin kokeilla jotain uutta ja päätin tehdä rusettipanna rusetista pyöreän. Rusettiympyrän halkaisijaksi tuli 16cm ja mielestäni se on juuri sopivan kokoinen, ei liian iso, muttei pienikään.

Lopputuloksesta olen niin suunnattoman innoissani, niistä tuli niin älyttömän suloisia! Vielä pitää saada tyttö innostumaan pannoista uudelleen, että pannat pääsevät kovaan käyttöön.

Kommentit

Suositut tekstit