Pienistä housuista sopivat

Tilasin toissaviikolla itselleni netistä housut, vaikka tiedänkin, että itselleni sopivan koon löytäminen on varsinaista arpapeliä. No, siinä kävikin niin kuin pelkäsin ja housut olivatkin vyötäröltä liian pienet. Asiassa ei muuten olisi ollut mitään ongelmaa, mutta housuja nostaessa, nostin housujen vyölenkeistä ja lenkki repesi. Näin ollen housuja olisi vaikea (jos edes mahdollista) reklamoida. Näppäränä neitinä aloinkin heti googlettelemaan, millä keinoilla voisi saada housujen vyötäröstä sopivamman, ettei koko raha menisi hukkaan. Monet ohjeet olivat, kuinka saada isoista housuista kapeammat, mutta ongelmani oli päinvastainen. Onneksi löysin Pinterestistä ohjeet äitiyshousujen tekemiseen omista farkuista. Vaikka aihe muuten ei olekaan itselle ajankohtainen, olisi kumminkin ajatus sama, vyötärölle lisää tilaa.

Ohjeet olivat hyvin yksinkertaiset. Leikkaa taskut pois ja ompele tilalle kuminauha ja valmista! Itse en löytänyt Suomesta sopivan levyistä kuminauhaa ja tilasinkin omani Virosta Karnaluks-nimisestä liikkeestä (tilasin perjantaina ja seuraavana keskiviikkona oli tilaus oven takana!). Itse käytin tätä kuminauhaa.



Kaikki mitä tähän työhön tarvitset, ovat tosiaan vyötäröltä pienet farkut, sakset, tarpeeksi leveää kuminauhaa (vähintään yhtä leveää kuin pois leikattu aukko on), nuppineuloja ja ompelukoneen (tai neulan ja lankaa).



Aloita leikkaamalla molemmat taskut pois, läheltä saumoja. Omissa housuissani oli valetaskut, joten itse taskupussia ei tarvinnut leikata pois. Jos omissa housuissasi on taskupussit, leikkaa myös ne pois. Varo tekemästä housuun reikiä.




Leikkaa kuminauhasta taskujen leveyden kokoinen aukko. Muista leikatessa ottaa huomioon 1-2cm saumavara ompelua varten. Itse leikkasin tätäkin isommat palat, jotta varmasti ongelmilta vältytään. Neulaa palat taskujen aukkojen sisäpuolelle. Neulatessa älä venytä kuminauhaa.



Ompele farkkujen värisellä langalla (tai oman mieltymyksen mukaan, miksei muunkin värisellä langalla) kuminauha kiinni taskujen paikalle. Itse käytin tavallista suoraa ommelta, sillä ompeleelle ei pitäisi tulla suurta rasitusta, eikä riskinä ole ompeleen katkeaminen. Ompele kummatkin paikat ja leikkaa ylimääräiset langanpätkät pois.

Ja tälläiset näistä tuli! Istuvuus täydellinen. Ja niin mielettömän helppo tehdä. Seuraavaksi voisi lähteä tutkimaan, parhaita keinoja miten repiä farkkuja.

Kommentit

Suositut tekstit