Logon brodeeraus


Jos haluaa olla tosissaan otettava yrittäjä, pitää yrityksellä olla logo ja logolla varustettu mainostuote. Päätinkin tehdä itselleni kangaskassin, jota voi käyttää esimerkiksi kaupoilla liikkuessa. Tiedä vaikka saisi ihmiset etsimään tietoa mistä on kyse. Illustratorilla suunnittelin logon jo etukäteen, nyt oli vuorossa Tajimalla logon muokkaaminen brodeerauskoneelle.





Tämä ei ollut ihan läpihuutojuttu. Vaikka kuvio koneella näyttikin oikealta, brodeeraamaan päästessä neulasi kone vain kuvion suorien alku- ja päätepisteet. Tätä pähkäiltiin pitkään, mistä se voisi johtua, sillä koneella ongelmaa ei näyttänyt olevan. Toinen epäonnistunut yritys teki kuvion kyllä, mutta täytti kuvion viivat harvalla siksakilla, vaikka tahdoin paksut täytelaiset viivat. Epätoivo alkoi nostaa jo päätään, kun yritys toisensa perään ei onnistunut. Vihdoin ja viimein yritys numero en edes muista enää kuinka mones onnistui. Ja jottei asia olisi ollut näin helppo, piti suuren koon takia pohtia, mikä kehikko sopii kuvioon. Tarjolla ollein kaikista suurin kehikko sopi nipin napin kuvioon. Jälkikäteen tajusi että niin, kuvion olisi voinut kääntää sivuttain, mutta minkäs teet. Ensi kerralla ollaan viisaampia. Koebrodeerauksen jälkeen oli aika valita sopiva kangas, josta kangaskassin saisi tehtyä. Päädyin hennon vaaleanharmaaseen puuvillaan, sävy oli hyvin hento, mutta silti tarpeeksi vaalea, jotta brodeerauksen vaaleammatkin tikkaukset näkyivät.




Tein omasta brodeerauksestani suhteellisen ison ja tikkaukseen menikin aikaa huomattavasti, olisiko ollut yli puoli tuntia, lähemmäs tunnin. Seuraavalla kerralla teenkin aavistuksen pienemmän kuvion, jotta aikaa menee vähemmän. Myöskin jälkikäteen katseltuna hieman pienempi kuvio olisi voinut sopia paremmin. Toki nyt ison kuvion kanssa logo ja nimi näkyvät paremmin. Ehkä kun kassi on valmis ja viimeistelty ja sen näkee paremmin, koko ei vaikutakaan niin huonolta. Se jää nähtäväksi tulevaisuuteen.


Kommentit

Suositut tekstit