Tuotekuvauksia





















Alkukeväästä oli taas yksi lempipäivistäni. Tuotekuvausta. Oma kamerankäyttöni on erittäin amatöörimäistä, ja olenkin aina innoissani kun pääsee käyttämään kunnon kuvausvälineistöä, suunnittelemaan kuvaukset tarkemmin kuin "otetaanpa tästä nyt nätti kuva" ja oikeasti keskittymään asiaan kerrankin.




Pyysin sosiaalisen median kautta itselleni noin 1-2-vuotiasta pikku mallia, joka haluaisi tulla kamerani eteen. Nopeasti sainkin ihanan pikku pojan äidiltä viestiä, että he voisivat tulla koemalleiksi opiskelijan avuksi. Olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että ihmiset tahtovat lähteä auttamaan muita, ilman että saavat siitä itse korvausta. Lisäksi on ihanaa, että saan luvalla käyttää kuvia omissa opiskelutarkoituksissa ja sosiaalisessa mediassa, jotta voi näyttää omaa osamistaan ja oppimistaan. 



Mallini oli alkuun erittäin ujo, eikä tahtonut millään tulla katsomaan rakennettua kuvauslavastetta, eikä sinne Lahja ja Herkku Murenasta saatuja kuvausrekvisiitta Bobleseja. Alkutotuttelujen jälkeen alkoikin jo esineiden ympärillä juokosentelu ja hyppiminen. Oli kiva huomata, millaista iloa ja riemua rekvisiittana olleet Boblesit saivatkaan aikaan. 


Koska edellisestä kuvauskerrasta oli taas vierähtänyt tovi jos toinenkin, oli itsellä kameran säädöt ja hallinta hakusessa. Tahdoin saada kuvaan liikkeen tuntua, mutta samalla tahdoin saada oman tuotteeni, eli printtipaidan selkeästi esille. Onneksi kameransäätämiset eivät häirinneet malliani, joka temmelsi tyytyväisenä pitkin kuvausaluetta. Vikkelän pojan perässä pysyminen, ja samaan aikaan kuvausalueella pysyminen, olivat mukava haaste, jolla sai hyvin harjoiteltua kuvan ottamisen ajoitusta. Lisäksi opin näistä kuvauksista sen, että liikkuvan kohteen kanssa olisi hyvä, jos kuvausalue on tarpeeksi suuri, jotta ei tarvitse olla sekunnin sadasosaakin nopeampi kuvan ottamisen kanssa, että kuvausalue ja kuvattava ovat molemmat sopivissa kohdissa. Ensi kerralla taas viisaampi! Jälkikäteen kuvia katsoessa, huomasin monta asiaa, joita haluan seuraavissa kuvauksissa kehittää. Esimerkiksi huomasin, ettei kuvien kohdistamiset ole osuneet joka kerta kohdilleen. Johtuiko sitten kuvaajasta vai salamaakin vikkelämmästä kuvattavasta. Tätä lähden ainakin jatkossa harjoittelemaan lisää.


Kommentit

Suositut tekstit