Makrameeharjoittelua osa 1

Edellisestä makrameeharjoittelusta opin sen, että langanpätköjen tulee olla todella pitkiä, ja paljon. Niinpä lähdin kokeilemaan uudestaan puuvillalangalla. Työstä tulisi pienempi, mutta se olisi helpompi toteuttaa pöydän ääressä. 



Tässä työssä lähdin työstämään tasaista pintaa, johon teen pätkiä erilaisilla solmuilla ja näiden variaatioilla. Tahdoin nähdä miten solmujen erilainen yhdistäminen tekisi ja erilaisten kuvioiden yhdistäminen toimisi yhdessä. 



Alkuun solmujen tekeminen sujui ongelmitta, samaa solmua rivi toisensa perään. Kun tuli ensimmäisen kuvion aika, katsoin Pinterestistä inspiraatiota ja mallia. Videon lisäksi katsoin kuva-kuvalta-vaiheita siitä kuinka solmut kuuluu tehdä. Tehtyäni muutaman kuvion, eivät omat kuvioni näyttäneet lainkaan siltä, miltä piti. Purin työn edelliseen onnistuneeseen vaiheeseen ja lähdin yrittämään uudestaan. Nyt katsoin tarkkaakin tarkemmin, kuinka solmiminen oikein menee. Ja kun tekniikan hoksasi, onnistui solmiminen huomattavasti helpommin. 


Ensimmäinen yritys, jossa solmut eivät menneet oikein

Toinen yritys, joka onnistui huomattavasti paremmin

Taas uuden erilaisemman kerroksen kohdalla jouduin alun jälkeen purkamaan ja miettimään tarkemmin, kuinka kannattaisi edetä. Onneksi tämän huomasi jo alkuvaiheessa, eikä niin että työ oli jo pitkällä, olisi ollut kurja taas purkaa pitkä pätkä työtä ja tehdä uudestaan. Tässä vaiheessa huomasin itse sen, että on hyvä hetkeksi pysähtyä ja miettiä, kuinka työ etenee, sen sijaaan että lähtee vain tekemään. Todennäköistä, varsinkin näin harjoitteluvaiheessa, on se, että joutuu purkamaan työn ja tekemään uudestaan.


Toistaseksi työn viimeinen vaihe on ollut tähän astisista ehkä tarkin. Solmujen pituudessa pitää olla tarkka, sekä niiden kiinnittämisessä pitää olla huolellinen, että pitää tiukasti langoista kiinni, jotta kaarista tulee tarpeeksi tiukat. Yläpuolen kaaret oli huomattavasti helpompi toteuttaa, koska ne solmittiin kiinni jo valmiiseen kaareevaan kuvioon. Alapuolelle tulevat kaaret tai aallot ovatkin hieman hankalampia, sillä pitää itse olla tarkempi mihin suuntaan lähtee lankoja vetämään. Kuitenkin kun jälleen hoksasi, miten asiassa kannattaa edetä, helpottui työskentely huomattavasti.


Vielä on lankaa jäljellä vaikka kuinka. Päivittelen lisää kuvia erilaisista työvaiheista, kunhan pääsen työskentelyssä eteenpäin!

Kommentit

Suositut tekstit