Kirjontaan tutustumista

Viikonlopun aikana tutustuin kirjonnan perusteisiin ja helppoihin tikkeihin. Päätin aloittaa tutustumisen vain tekemällä suoria rivejä, josko kerrankin yrittäisi tutustua tekniikkaan ihan perin pohjin ja ajatuksella.

Etupisto

Tikkipisto

Jälkipisto

Pekinginpisto

Polvekepisto

Polvipisto

Laakapisto

Laukkapisto

Nuolenpääpisto

Varsipisto
Vaikka päätinkin aloittaa perusteista ja tehdä asiat kunnolla, aloitin silti kirjontaankin tutustumisen vapaammalla kädellä. Huomasin kuitenkin pian, että siistin työn tekeminen oli äärimmäisen vaikeaa vapaalla kädellä. Vasinkin kun työskentelytapa ei ollut kovin tuttu. Useamman yrityksen jälkeen päätinkin ottaa viivottimen (tai tässä tapauksessa sukkapuikon) kauniiseen käteen ja piirtää suoria viivoja kankaalle, jotta harjoittelu olisi helpompaa.

Pinterest-taulua aiheesta tehdessäni huomasin, kuinka monenlaisia erilaisia töitä kirjonnalla voikaan tehdä. Olin aina ennen kuvitellut, että kirjonta on vanhojen mummojen hommia, joilla tehdään vanhanaikaisia seinätauluja. Kuitenkin tutustuttuani Pinterestissä aiheeseen enemmän, huomasin, että kirjonta on paljon enemmän. Pitääkin tutustua aiheeseen vielä enemmän ja lähteä itse rohkeammin kokeilemaan erilaisia töitä. 


Kommentit

Suositut tekstit