Tuotesuunnittelua

Alkuviikko käytetty Adobe Illustratorilla tuotteiden suunnitteluun sekä kuosien testailuun digitaalisesti tuotteissa, jotta saisi suunniteltua tulevaa verkkokauppaa. Illustrator paljastuikin alkukankeuden jälkeen oivaksi ohjelmaksi tuotesuunnitteluun ja kuositukseen.

Illustratorilla tuotesuunnittelu

Itse olen aiemmin ostanut Etsystä Zoe Hongin suunnitteleman ja piirtämän kaavion vaatteiden ja kaavojen suunnitteluun. Itselläni kaavio on ollut koneella jo jonkin aikaa, mutta viimein pääsin pienten kikkailujen jälkeen hyödyntämään kaaviota Illustratorilla. 


Kaavion päälle oli helppo suunnitella ja mallailla millaisia vaatteita olisi kiva tulevaisuudessa tehdä. Illustratorilla vain piirsi uuden tason kuvan päälle halutusta mallista, lukitsi alemman kuvan ja siirsi "vaatteen" uudelle pohjalle.


Illustratorilla kuosittelu

Haluttu vaate kun oli saatu siirrettyä uudelle pohjalle, päästiin sitten testailemaan, miltä uudet kuosit mahdollisesti näyttävät vaatteessa. Tämä sai innostumaan entistä enemmän, ja yhdessä iltapäivässä suunnittelinki useammat vaatteet, toki samalla kuosilla, mutta eri sävyillä. Nähdessä miltä kuosi mahdollisesti näyttäisi oikeassa tuotteessa, syttyi itsellä ainakin valtava inspiraation kipinä. Vaate tosiaan siirrettiin uudelle tyhjälle alustalle. Vaate oli piirretty yhtenäisenä viivana, joten pystyin täyttämään vaatteen sisustan aiemmin suunnitellulla kuosilla. Tähän kokeiluun käytiin uutta lempikuosiani "Metsän eläimet". 




Näitä katsellessa itsellä ainakin kasvaa into saada ideat oikeiksi vaatteiksi, monta vaihetta olis vielä, jotta voi sanoa että tuote on täysin itse tehty, mutta on se sen arvoista! Seuraavaksi opetellaankin kaavoitusta, siitä joskus lisää!

Kommentit

Suositut tekstit