Trikoopipo tupsulla



Sunnuntai-illan iloksi päätin tehdä jämäpalasta uutta "Metsän eläimet" -luomutrikoota lasten trikoopipon tupsulla. Kansiosta löytyi sopiva kaava peruspipoon ja käytössä olevaa pipoa mittaillen valittiin koko, mikä toivottavasti on sopiva. Pipoja olen tehnyt aiemminkin, joten se on tuttua puuhaa.



Yhtenäinen pala, jossa keskellä menee taite. Kangas käännettiin oikeat puolet vastakkain ja ommeltiin ylä- ja alareunat pitkää sivua pitkin kiinni. Tämän jälkeen ommeltiin myös kummastakin päästä pienet pätkät kiinni. Jotta pipon voi kääntää oikein, kannattaa jättää kääntöaukko "sisävuoreen", jonka kautta pipon saa käännettyä oikeinpäin. 





Kun pipo oli käännetty oikeinpäin, ommeltiin käsin kääntöaukko kiinni. Itsellä kääntöaukko oli pitkällä sivulla "sisävuoren" kohdalla, jolloin jälki jää pipon sisään. Pisteeksi i:n päälle, lisäsin pipoon vielä söpön valkoisen karvatupsun. Tupsu on ommeltu pipoon niin, että pipon sisällä on narut, jotka on solmittu kiinni. Tällä tavoin pipon voi pestä ja tupsun ottaa pesun ajaksi pois. Joku kerta voisi kokeilla, miten onnistuis, jos pipoon laittaisi esimerkiksi napin tai nepparin, toimisiko silloin helpommin ja kuinka helppoa tai vaikeaa tekeminen on.




Kommentit

Suositut tekstit