Joulun myyjäiset

Tänä jouluna osallistuin ensimmäistä kertaa omilla tuotteilla kaksiin myyjäisiin. Ensimmäiset olivat omalla koululla keskellä päivää ja toiset olivat viime lauantaina Mathildedalissa iltapäivästä iltaan. Koululla olleiden myyjäisten suhteen tavoitteeni oli päästä esittelemään omatekemiä printtejä, sekä saamaan ihmisiltä palautetta pidettiinkö printeistä ja tuotteista tai oliko jotain kehiteltävää. Alkuun jännitys oli suuri, sillä olihan esillä itsesuunnitellut tuotteet ja printit, joista itse pidin. Entä jos muut eivät pitäisikään printeistä? Yllätyksekseni tuotteet olivat suosittuja ja varsinkin "Karhuemo"-printti sai paljon kehuja ja ihastelua. Vaikkei tuotteita ollutkaan montaa myynnissä, menivät lastenpaidat hyvin kaupaksi. 


Mathildedalin joulumyyjäiset


Seuraavaksi oli vuorossa Mathildedalissa olevat myyjäiset. Näihin myyjäisiin tein lisää "Karhuemo"-printillä olevia paitoja sekä uutuutena piirsin peuran siluetin ja siitä tein kahdenlaisia paitoja. Mathildedalin myyjäisiin mennessä ajattelin "Karhuemon"olevan taas suositumpi, mutta peura nousi suositummaksi ja keräsi paljon ihastelua. Oli se omakin suosikki yksinkertaisuuden ja siitä tulevan kauneuden takia. Mathildedalissa myyjäisissä oli huomattavasti enemmän väkeä kuin koulun myyjäisissä. Myyjäiset olivat todella erilaiset, koulunmyyjäisissä kävi paljon eläkeläisiä, ja muita jotka pystyivät keskellä päivää lähteä kiertelemään myyjäisiä. Mathildedalin myyjäiset taas olivat lauantaina kahdesta iltaseitsemään ja ovat olleet vuosia todella suositut. Siellä liikkui paljon erilaista väkeä, ja vaikka tuotteet saivatkin kehuja, oli ostajakunta itselle ehkä hieman väärä. Mathilhdedalin myyjäisistä innostuneena itseeni iski pieni seulakärpänen ja aloinkin sunnittelemaan entistä enemmän seulatöitä tekstiilitulostamisen rinnalle.


Molemmissa myyjäisissä jaoin pöydän muiden kanssa, ja näin ollen omien tuotteiden esille tuominen oli hieman haastaavaa, sillä tilaa oli vähän ja tuotteiden erittelylle ei ollut paljoa tilaa. Koulumyyjäisissä pöytä oli suorakaide, jolloin omien tuotteiden takana oli helppo seistä ja pystyi esittelemään helpommin omia tuotteitaan. Mathildedalissa jaoimme neljästään yhden pyöreän pöydän, jolloin oli vaikeampi laittaa omia tuotteita esille, sillä kaikkien tuotteet tuli saada pöydän etuosaan, eikä koko pöytää voinut pituussuunnassa hyödyntää, sillä muuten tuotteisiin ei olisi päässyt tutustumaan. Mathildedaliin olin ottanut itselleni myös vaaterekin, johon sain paljon paitoja laitettua nätisti esille. Tämä helpotti selkeästi asiakkaiden tutustumista tuotteisiin. Moni kävikin selaamassa rekkiä ja vaikkei ostosta tullutkaan, kehuttiin tuotteita. Vielä haluisin kokea, kuinka tuotteiden asettelu ja esillepano hoituu, kun itsellä on koko pöytä käytössä. Ehkäpä seuraaviin myyjäisiin uskaltautuisi menemään jo yksin.

Kaiken kaikkiaan molemmat myyjäiset olivat erittäin miellyttävä kokemus. Ne innostivat entistä enemmän kehittelemään omia tuotteita ja osallistumaan rohkeasti erilaisiin tapahtumiin. Tästä innostuneena jatkan printtien kehittelyä ja tuotteiden valmistusta. Ettei taas tarvitse tehdä viikossa koko myytävää settiä.

Kommentit

Suositut tekstit