Tuotekuvausta ja kuvienmuokkausta






Tänään oli vuorossa valokuvaustreeniä omilla tuotteilla. Itselläni oli omalla printillä tehty torkkupeitto/kapaloliina, sekä sävyyn sopiva rusettipanta. Ilokseni sain kuvausavuksi ihanaakin ihanamman pienen neidon, joka käärittiin liinaan ja sai päätä koristamaan metsänvihreän rusetin. 






Ensimmäisillä tunneilla suunniteltiin millaisen kuvan haluaa ottaa. Millainen tunnelma kuvasta tulee, mikä sen tarkoitus on, millainen asetelma ja värimaailma. Itselläni oli visiona jo hetken ollut kuva äidistä ja vastasyntyneestä, joka on kapaloitu omalla printillä tehtyyn liinaan. Kuvausapuriksi sain paikallisen äidin ja hänen ihanan ihanan ihanan vastasyntyneen tytön. Alkuperäisen idean lisäksi päätin ottaa muutaman kuvan valkean lampaantaljan päällä, ja somisteeksi muutama kuusen oksa. Pienen kuvaaminen oli huumaavaa, pieni tuhiseva nyytti oli niin ihanaa katseltavaa. Malli oli hyvin rauhallinen koko session aikana ja kuvat saatiinkin otettua jo puolessa tunnissa. Valtava kiitos äidille ja pienoikaiselle, että tulivat mukaan!










Pienokaisen lähdettyä, aloin pohtimaan, että olisi mukava ottaa vielä muutama muu kuva, jossa näkyisi erilaisia tilanteita, joissa tuotetta voisi käyttää. Vaikka omilla tuotteilla pääpaino onkin lapsissa ja vauvoissa, haluan osan tuotteista olevan sellaisia, että niitä voi käyttää monessa tilanteessa. Toisiin tilannekuviin sain luokkalaisilta apua. He suostuivat istumaan turkoosiin keinutuoliin ja vain olemaan. Rankkaa opiskelua, eikö?



Kuvien ottamisen jälkeen muokkasin otoksia Adobe Lightroomilla. Aiempaa kokemusta kuvanmuokkauksesta ei pahemmin ollut, mutta ohjelma oli hyvin helppo oppia, ainakin pintapuolisesti. Päälle 60 kuvasta löytyikin muutama helmi, joista sitten hiottiin julkaisukelpoisia kuvia. Facebookista ja Instagramista voit katsella blogissa julkaisemattomia kuvia. Mitä mieltä olet kuvista? Mitä tuntemuksia kuvat herättävät? 

Kommentit

Suositut tekstit