Superhelppo tyllihame

Juhlat viimein juhlittuna, voi kirjoitella tytön synttäripuvustuksestakin. Koska prinsessajutut on ihania, ja tyllihameet on ihania, tein superhelpon tyllihameen 1-vuotissynttäreille. Tarvikkeiksi tarvitsi vain virkatun hiuspannan sekä tylliä. Löysin toisesta blogista ohjeet hameen tekoon (ks. tästä)ja netistä tilasin hiuspannan ja tyllit (ks. tästä). 

Hame itsessään on nopea ja helppo tehdä. Valitaan hameen pituus ja leikataan kaksinkertainen pituus tylliä haluttuun pituuteen nähden. Itse käytin apuna sopivan kokoista kirjaa, jonka ympäri tylliä kieputin. Tässä voi käyttää mitä tahansa muuta tasaista ja kovaa, esimerkiksi pahvia, lautasta, kirjaa, läppäriä, tablettia.. Leikkasin toisesta reunasta kierrokset auki ja näin sain yhdellä leikkauksella heti kaikki palaset. Tylli jonka ostin, oli sopivan levyistä, joten siitä ei tarvinnut huolehtia.






 Leikkausten jälkeen pingotin hiuspannan samaisen kirjan ympärille ja aloin kiinnittää tylliä. Tylli taitetaan kaksin kerroin ja pujotetaan virkatun hiuspannan aukosta taitettu pää edellä.  "Häntä" pujotetaan aukosta pujotetun lenkin läpi ja kiristetään. Tätä jatketaan koko kierros. Riippuen halutusta volyymista, voi itse päättää kuinka monta päällekkäistä kerrosta tulee. Meille tuli neljä, ja hameesta tulikin muhkea. 




 Valmiista hameesta tuli tosiaan vähän muhkea, ja aavistuksen liian pitkä konttausta ajatellen. Meillä hame olikin päällä sen aikaa että vieraat olivat tulleet ja sitten saikin vaihtaa toisiin juhlavaatteisiin. Onneksi hame on joustava, niin sitä voi käyttää vielä pitkään synttäreiden jälkeenkin erilaisissa prinsessaleikeissä. Todennäköisesti menee vielä muutaman vuoden, ennen kuin on liian pieni. Tätä oli niin ihana tehdä, että tulevaisuudessa voisi tehdä pehmeämmästä tyllistä, mikä laskeutuisi kauniimmin erilaisia juhlahameita, ehkä lisätä jotain koristeitakin.

Kommentit

Suositut tekstit