Tekstiilitulosteita ja kangaskasseja.

Elokuussa alkoivat uudet opinnot ja ensimmäisistä päivistä lähtien päästiin heti työn touhuun. Koulu aloitettiin Photoshopiin tutustumisella, sekä oman printin luomisella. Yläasteella viimeksi PS käyttäneenä, oli ohjelman käyttäminen alkuun hieman hankalaa. Peruskomennot haltuun saatua, onnistui kuvien pyörittely ja muokkaus huomattavasti helpommin. Loppujen lopuksi kuvien muokkauksesta innostui niin, ettei lopettaa malttanut. 

Photoshopilla harjoittelua.

























Kun haluttu printti oli saatu luotua, tässä tapauksessa äidin kukkamaasta otetusta pionista otetusta kuvasta luotu kuvio, siirrettiin kuva muistitikulle ja tikulla tekstiilitulostimeen. Oman printin tulostumisen katselu oli kyllä kuumottavaa. Oli upeaa nähdä, miten itse luotu kuvio tulostui kankaalle. Kun kuvio oli tulostettu, se kiinnitettiin vielä 


Valmis tuloste. Koko noin 35x40cm.

Koulupäivä ehti päättyä juuri kankaantulostukseen ja malttamattomana en jaksanut odottaa viikonlopun yli. Kotiin päästyäni (ja tovin kangasta ihailtuani), siirryin ompelupisteen ääreen ja aloin töihin. Kassiin käytin vanhoja verhoja, jotka olivat juuri sopivan sävyiset kukkiin nähden. Käytin tulostettua kangasta koon mallina ja leikkasin verhoista kolme sopivan kokoista palaa, kaksi vuoriksi ja yhden kassin takaosaksi. 
Ilman suurempia suunnitelmia, ompelin etukappaleet oikeat puolet vastakkain ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain. Jätin yläreunat vapaaksi, jotta hihnat sai ommeltu kappaleiden väliin. Yhdistin etu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompelin saumat saumurilla. 
Hihnat ompelin siistiksi nauhaksi ompelukoneella ja kiinnitin kassiin kiinni. Hihnat on kiinnitetty etukappaleiden väliin ja takakappaleiden väliin. Saumuroinnin jälkeen, käänsin hihnat oikealle puolelle ja ompelin ompelukoneella kassin oikealta puolelta. Näin sain suljettua yläpään aukot, joista hihnat käännettiin oikeinpäin. 


Valmis kassi pionikuosilla.

Valmiista kassista tuli mielestäni todella hieno. Varsinkin kun kassia tehdessä, ei ollut kunnollista suunnitelmaa eikä kaavoitusta. Jälkikäteen vielä lisäisin kassin pohjaan kulmiin ompeleet, jolla kassiin saisi tukevamman pohjan taskumaisuuden sijaan. Hihnat on tarkoituksella pitkät, jotta kassia pystyy kantamaan helpommin olalla sekä vetää ristiin. Seuraavassa kassissa voisi kokeilla säädettäviä hihnoja, jotta hihnat saa säädettyä aina tarpeen mukaan sopivalle pituudelle. 

Lisää kuvia ja fiilistelyjä voi seurata myös Instagramissa @miipu_ompelu sekä Facebookissa @miipuompelu






Kommentit

Suositut tekstit